Skip to content Skip to navigation

Mr & Mrs Nicol

Mr & Mrs Nicol​

Location: North Lanarkshire

Brief: Light, bright shower room for their grandchildren. Mr and Mrs Nicol were building a new home and looking for a new kitchen and four bathrooms. One of the bathrooms was to be designated as a shower room for their grandchildren. The brief was for a light, bright room with a ‘girlie’ feel to it, although it wasn’t to look ‘cheap.’ We built a corner shower and, because there were no windows, kept the tiles in the room light but added some texture through glass mosaic in pink and purple with a coordinating unit to match. The clients were thrilled with the finished room which met the brief in every way so they decided to carry the theme into the children’s bedroom.

Brief: Master bathroom with ample storage and a walk-in shower One of the requests our client wanted was to have a TV at the end of the bath so we achieved this by building a bulkhead out from the end wall which gave us the room to have a concealed cistern, plenty of alcove space and an integrated waterproof TV. This also allowed the walk-in shower area to be recessed. The shower itself has a fixed rain shower head plus a removable hand-held shower with concealed units and chrome controls. We installed a Keuco double-basin unit and a lit mirror above it with a Demista pad to stop it from steaming up. To add some texture to the light tiles we added some mosaics to the curved wall and in the alcoves.

Brief: Cloakroom in minimal style with ‘wow’ factor. Clean lines and an un-fussy, minimal look were the order of the day in this cloakroom for Mr and Mrs Nicol. We created a bulkhead to hide the pipes and cistern and installed a wall-mounted toilet and worktop in white. The worktop holds the oval basin and wall-mounted chrome mixer tap. The bulkhead was finished in brick-effect tiles which complement the floor tiles. The wall tiles, also in slate grey were laid in line with the height of the bulkhead, with white walls above. A wide mirror was fitted in the alcove above the bulkhead to make the room look larger and this was emphasised with recessed spotlights. Among the finishing touches was a small, white towel-warmer from Zehnder which contrasts with the dark wall tiles.